Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők:

 Avatar Korra legendája szereplők:

 

Korra:

korra2.jpeg

Egy 17 éves vízidomár a Déli Víz Törzséből, az új avatár. A négyből már három elemet elsajátított 4 évesen, a vizet, a földet és a tüzet, csak a levegő maradt hátra. Lázadozó és forrófejű alkat, ezért az idomítás spirituális oldalával, és egy így légidomítással gondjai akadnak. Katarától, Aang Avatár feleségétől elsajátította a gyógyítás tudományát. A légidomítást Aang és Katara legfiatalabb fiától, Tenzintől tanulja. Sokat kellett volna várnia, ha Nagával (egy jegesmedvekutyával) nem szökött volna el, és nem ment volna a Köztársaság városba. Amikor megismeri Makot rögtön megtetszik neki, de Makonak Asami is tetszik, de a végén Mako bevelja neki hogy szereti és együtt maradnak.

 

Mako:

mako.jpeg

Egy 18 éves ifjú tűzidomár, aki Köztársaság Város utcáin nőtt fel öccsével Bolinnal, miután szüleiket megölte egy tűzidomár. Mako ekkór csak 8 éves volt. A nyakában horja utolsó emlékét szüleröl, az apától kapott sálját. Korrába is és Asamiba is szerelmes, elöszőr Asamival van együtt, majd Korrával. Képzett idomár, a Tűzmenyétek kapitánya és öccsével, és később Korrával az idomár versenyek résztvevője. Az aréna tulajdonosának hála lakhelyet is találtak az Idomár aréna padlásán.

 

 

Bolin:

bolin.jpg

16 éves földidomár, Mako öccse. Mély kapcsolatot ápol a testvérével és van egy tűzmenyétje, akit Pabunak hív. Korrába szerelmas (a második könyvig).

 

 

 

 

 

 

 

 

Asami Sato:

asami.jpg

Hiroshi Sato lánya. Bár gazdagságban nőtt fel ő is megtapasztalta az élet nehéz oldalát, mert 6 éves korában édesanyját megölte az Agni Kai Triád. Széleskörű önvédelmi kiképzésben részesült, és jó sofőr is. Makot is úgy ismerte meg, hogy egyszer elütötte. Kárpótlásul Makoval egy fényűző étterembe ment, ahol kiderült, hogy Asami rajong az Idomár arénáért. Amikor kiderül, hogy apja az Egyenlőségieket támogatja, elárulja és Korra oldalára áll.

 

 

Tenzin:

tenzin.jpg

51 éves. Aang és Katara legifjabb gyermeke, légidomár mester. Komoly, és nyugodt ember, nagy felelősség nyugszik a vállán azzal, hogy ő Köztársaság Város öt Tanácsnokának egyike, és Korrát is tanítja. A Levegő templom szigeten él feleségével Pemával, és három gyermekükkel Jinorával, Ikkivel és Meeloval, és késöbb megszületik a 4-dik gyer.

 

 

 

 

 

Pema:

pema.jpgTenzin felesége. Az első könyv elején várandós negyedik gyermekükkel, aki a vége felé megszületik és a Rohan nevet kapja. Pema egy kedves asszony. Pema azt reméli, hogy Rohan ha idomár is lesz, egy átlagember legyen, aki nem küld percenként hűs szellőt az arcába.

 

 

 

Lin Bei Fong:

lin.jpg

50 éves, Toph Bei Fong lánya, rendőrkapitány, fém- és földidomár. Komoly és hajthatatlan személyiség, aki szerint a rend fenntartásának egyedüli módja a a katonai erő. Az első könyv elején meggyűlik a baja Korrával, de aztán remekül boldogulnak. Kétszer elbukik az egyenlőségiek ellen, ezért beadta a lemondását, és az utódja Saikhan lesz. Amon a 10. részben elveszi Lin erejét és a legvégén Korra adja vissza neki.

 

 

 

Amon:

amon.jpgAz első könyv főellensége, az Egyenlőségiek vezetője, aki azt hiszi, hogyha az idomárokat megfosztja a képességeiktől, azzal egyenlővé teszi a világot. Piros és szürkésfehér maszkok visel, hogy igazi arcát senki se lássa. gyors és ügyes harcos, és az a képessége, hogy képes idomárokat megfosztani azerjüktől. Azt mondja hogy a szellemek bízták meg azzal hogy tegye egyenlővé a viálogot, és hogy a szellemk adták neki az erejét, pedig a véridomítás teszi képessé rá, ugyan is Amon vízidomár, és Tárlok tanácsos pátja.

 

Hiroshi Sato:

hiroshi.jpg

 

Gazdag, 45 éves feltaláló. Ifjú felnőtt korára összegyűlt az első millió yuanja. Szponzorálta a Tűzmenyéteket az Idomár arénádn. De amint kiderül, hogy az egyenlőket támogatja, lánya megrázza egy elektromos kesztyűvel. Egyébként Hiroshi készítette a kesztyűket és a robotokat, sőt a repülőket is az Egyenlőségieknek. Eredetileg szegény családból származik.

 

Tarrlok tanácsos:

tarrlok.jpg

Ideiglenes gonosz, víz- és véridomár. Amon öccse. Van egy alakulata, amivel az egyenlők ellen harcol, néhány lecsapást sikerült is megnyernie. Tanácsnok a városban, az Északi törzset képviseli. A döntései mindig Tenzin ellenében vannak. A végén Amon megfosztja képességétől, de amint kiderül, hogy testvérek, elutaz(ná)nak,de ezt Tarrlok megakadályozza, mert egy elektromos kesztyűvel felrobbantja a motorcsónakot amiben utaznak.

 

 

Jinora, Ikki, Meelo és Rohan:

jinora.jpgikki2.jpgmeelo.jpgrohan.jpg

Légidomár testvérnégyes. Jinora és Ikki lány, míg Meelo és Ruha fiú. Jinora 10, Ikki 7, Meelo 5, és Rohan még csak már hónapos éves. Jinora nagyon szeret könyvet olvasni, ő egy igazi könyvmoly. Ikki sokat kérdez, gyorsan beszél, és amikor dühös, akkor vicces is. Meelo meg, hát nem valami nyugodt, de amilyen vad, olyan vicces és kicsi tehetség azért van benne. Hárman együtt remek légidomárok. Így győztek le 12 egyenlőségit, Rohanról meg még nem tudjuk hogy idomár e.